Så kom min keramikside i luften

Min keramikside er i luften, jubii 🙂

Jeg er meget glad for på denne webside at kunne vise, hvor langt jeg er nået i min eksperimenteren med lerets muligheder.

Jeg har gået med nogle former i hovedet og tænkt, gad vide hvilken teknik skal jeg anvende for at få sådanne former til at blive til keramik. Til de mere geometriske former har jeg haft papiret til hjælp. Jeg har tegnet, klippet og klistret skabeloner sammen for at udtænke måder til at håndtere leret på, så emnerne kommer til at ligne den ide, jeg har i hovedet.

Jeg har været igennem utroligt mange forsøg med at finde ud af de bedste lertyper til netop mine former. Nogle af mine skåle er jo med snorlige kanter, mens andre har buede former.  Når først leret er valgt og har været igennem førstegangs brændingen, den såkaldte forglødning, så skal man finde ud af, hvilken glasur, der passer bedst til emnerne.

Der er faktisk rigtig mange overvejelser undervejs fra ide til det færdige produkt, og det er meget spændende at se det færdige resultat, når jeg åbner ovnen efter glasurbrændingen. Først på dette tidspunkt finder jeg ud af, om missionen er lykkedes, eller om valg af ler og glasur skal justeres.

Jeg håber, jeg aldrig bliver færdig med at udforske det eventyrlige ler, og jeg ser frem til rigtig mange timer med udtænkningen af nye modeller.

Skriv et svar